Buurkracht in Boerdonk krijgt helaas geen vervolg

21 november 2022

Afgelopen voorjaar is een voorlopige projectgroep bezig geweest met een initiatief om collectief zonnepanelen aan te schaffen in Boerdonk. Dit traject zou een dorpsinitiatief worden. Stichting Buurkracht was hierbij betrokken om het proces te begeleiden.

Na meerdere inventarisaties is gebleken dat er in Boerdonk helaas te weinig animo is om samen een project op te zetten. De organisatie zou behoorlijk veel tijd in beslag nemen wat niet in verhouding staat tot het aantal deelnemers. Daarnaast is er door de huidige energiecrisis een enorme run op zonnepanelen, warmtepompen en andere energiebesparende maatregelen. Hierdoor zijn installatiebedrijven minder bereikbaar en geïnteresseerd in het opstellen van offertes die nodig zijn voor het onderzoeksproces. Daarnaast lopen ook de levertijden behoorlijk op. Ook dit is een reden geweest om te doen besluiten geen vervolg te geven aan het project.

Informatieavond verduurzamen woning – Boerdonk verduurzamen doen we samen!

Met het oog op de toekomst en de huidige energiecrisis is verduurzaming een belangrijk thema. Om inwoners van Boerdonk zo goed mogelijk te informeren naar de mogelijkheden die er zijn, organiseren we vanuit Coöperatie Boerdonk Buitengewoon een speciale informatieavond. Tijdens deze avond zullen specialisten uitleg geven over de mogelijkheden die er vandaag de dag zijn om uw huis te verduurzamen. Denk dan aan zonnepanelen, een warmtepomp of (spouwmuur)isolatie.
Ook is er ruimte om individueel vragen te stellen aan de specialisten. Ieder huis is immers anders en elke situatie is uniek. Er worden tijdens de avond geen prijzen of prijsindicaties afgegeven. Hiervoor kan iedereen zelf een afspraak maken met een van de deelnemende bedrijven.

De informatieavond zal plaatsvinden in januari. De precieze datum en tijd volgt op een later moment.

Last modified: 21 november 2022

Comments are closed.