Eerste editie Winterfair Boerdonk ondanks het gure weer een groot succes

10 januari 2023

De weersvoorspellingen waren vooraf allerminst gunstig te noemen. Veel wind en nog meer regen.
Helaas zaten de meteorologen er deze keer niet naast want de voorspellingen klopten precies. Ondanks het gure weer kwam Boerdonk, in de vorm van vrijwilliger en/of bezoeker, afgelopen zaterdag massaal naar ’t Weike toe. Hiermee was de eerste editie van de Winterfair een groot succes!

Alle betrokken stichtingen en verenigingen hadden er zaterdagochtend zin in. Binnen no time werd ’t Weike omgetoverd tot een gezellige plek met marktkraampjes, spellen, een luchtkussen en vanalles meer. Zo verkocht de werkgroep Natuurspeeltuin prachtig gedecoreerde vogeltaarten waarvan er bijna 100 (!) werden verkocht. De vogeltaarten zijn speciaal voor de gelegenheid gemaakt door de cliënten van Zorgboerderij Leekzicht waarvoor wij ze graag hartelijk willen bedanken. Daarnaast had de werkgroep het spel Dokter Bibber neergezet. De Corneliusstichting had gezorgd voor vuurkorven en verkocht mashmallows die de kinderen vervolgens in het vuur konden houden. Ook de voetbalclub was present met balletje trap met uiteraard leuke prijsjes. Bij de coöperatie Boerdonk Buitengewoon konden mensen een wenskaart schrijven voor iemand in Boerdonk. De kaarten zijn daarna bij de mensen waarvoor ze bedoeld zijn thuisbezorgd. Met een kleine 80 kaartjes was ook dit een groot succes. De Vrouwen van Nu hadden hun kraampje gezellig ingericht met allerlei leuke prijsjes die bezoekers konden winnen door mee te doen aan hun loterij. Ook konden de kinderen hier tegeltjes versieren. Stichting Algemeen Boerdonks Belang dacht ook aan de kleintjes met een grabbelton en een luchtkussen. Een aantal leden van toneelclub Gèr Gespeuld was verkleed in Dickens stijl om samen met de bezoekers een mooi nieuwjaarskiekje te maken. Ten slotte zorgde Jong Nederland voor warme dranken en bakte Tismarwadegewendbent traditiegetrouw heerlijke oliebollen. Dat Boerdonk hier gek op is mag wel duidelijk zijn met meer dan 2000 gebakken oliebollen!

Gezelligheid, hartverwarmende initiatieven en vermaak voor de jeugd en dat bijna allemaal voor kleine prijsjes als 25 cent, 50 cent of 1 euro. Dat er ondanks het weer zoveel bezoekers op de Winterfair afkwamen heeft de verwachtingen van de organisatie overtroffen. Het doel was om een gezellige dag voor Boerdonk te organiseren en dat is zeker gelukt. Daarnaast komen de opbrengsten deels ten goede aan de Natuurspeeltuin. Ook hier is goed nieuws te melden, bij het schijven van dit artikel is duidelijk dat er sowieso 800 euro is opgehaald en dat wordt misschien nog iets meer. Een prachtig bedrag voor de Natuurspeeluin! Door het aanstekelijke enthousiasme is er meteen besloten om dit initiatief volgend jaar een vervolg te geven. Hopelijk zijn de weergoden ons dan beter gestemd!

Last modified: 10 januari 2023

Comments are closed.