Geslaagde activiteit NL Doet in Boerdonk

29 maart 2023

Vrijdag 10 maart deed stichting Zorg om het Dorp mee aan NL Doet. Het Oranje Fonds organiseerde dit voor de 19e keer.

Een grote groep dorpsgenoten is die ochtend te voet, met de fiets of met de auto naar het nieuw aangelegde natuurgebied in het Hurkske gegaan. Na een lekker kopje koffie zijn we met z’n allen wandelend het gebied ingegaan. De weergoden waren ons gelukkig goed gezind, het bleef droog. Maria Kordewinders en Rieky Bekkers, beide aangesloten bij het IVN, vertelden boeiend over de natuur. Onder andere over de verschraling van de grond, de aanwezigheid van de knoflookpad en diverse plantjes en mossen. Na afloop heeft iedereen genoten van een heerlijke lunch in Den Hazenpot. Deze lunch werd, met steun van het Oranje Fonds, aangeboden door stichting Zorg om het Dorp.

Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Dit is deze dag zeker gelukt, het was erg gezellig!

Last modified: 29 maart 2023

Comments are closed.