Theo Donkers wint Boerdonkse Biljartkampioenschappen Libre 2023

21 april 2023

Van 11 t/m 14april werd in gemeenschapshuis “Den Hazenpot”, het Boerdonks Biljartkampioenschap libre gehouden. De winnaar van het toernooi mag deelnemen aan de Supercup. Een toernooi met de kampioenen van alle kerkdorpen van de gemeente Meierijstad. Deze supercup zal dit jaar worden gehouden op 9 september in Den Hazenpot te Boerdonk.

De Boerdonks Biljartkampioenschappen had dit jaar 15 deelnemers, verdeeld over 3 poules van 5. Van elke poule ging de nummer 1 door naar de kwartfinale, aangevuld met de 5 spelers die in hun percentage de hoogste score behaald hadden. Op deze manier werd goed spel ook beloond met een plaats in de kwartfinale. Door loting werden de kwart-finale-wedstrijden bepaald.

Kwartfinale:

Erwin v.d. Tillaar (100) tegen Geert Brugmans (47) was eerste wedstrijd. Erwin won met 122-42. Vervolgens won toon Bevers (36) van Jan v.d. Heijden (30) met 37-24. Kees de Koning (15), de kampioen van vorig jaar, wist niet te winnen van Theo Donkers (39). Theo won met17-47 en tot slot won Denny van Lankveld (30) met 41-21 van Bennie Wittenberg (17)

Halve finales:

De eerste halve finale ging tussen Erwin v.d. Tillaar (100) en Toon Bevers (36). Toon begon goed aan de wedstrijd. Maar na 7 beurten was het gedaan. Erwin scoorde regelmatig zijn caramboles en liep uit naar een grote voorsprong. Pas in de laatste 2 beurten wist het nog spannend te maken, maar het was niet genoeg. Erwin was de eerste finalist.

De tweede halve finale ging tussen Theo Donkers (39) en Denny van Lankveld (30). Deze wedstrijd ging gelijk op. Beide spelers scoorden heel regelmatig, echter met 1 verschil. Denny had geen grote serie, en Theo maakte wel 1 grote serie. Dit maakte het verschil dat Theo won met 46 tegen 24.

3e en 4e plaats

Voordat we aan de finale begonnen werd er gespeeld om de derde en de vierde plaats. Toon Bevers (36) tegen Denny van Lankveld (30). Ook in deze wedstrijd nam Toon een ruime voorsprong op zijn tegenstander. Tot aan de 15e beurt bleef dat zo. Daarna nam Denny het initiatief over. In de laatste beurt nam Denny een voorsprong. Toon miste de acquitstoot en moest genoegen nemen met de 4e plaats. Denny werd 3e in het toernooi.

Finale:

De finale tussen Erwin v.d. Tillaar (100) en Theo Donkers (39) was helaas niet spannend. Bij Erwin leek het beste er vanaf te zijn. Het lukte hem niet om zijn normale niveau te halen. Theo wist tot halverwege de partij wel regelmatig zijn caramboles te scoren. Halfweg de wedstrijd had Theo een voorsprong van 34 tegen 17 voor Erwin. In het tweede gedeelte ging Erwin beter spelen en had aan het einde van de finale toch nog 68 caramboles gemaakt. Theo had in de laatste 10 beurten alleen nog maar 2 series van 9 gescoord. Maar dat was voldoende voor de winst. Theo won de finale met 52-68 en werd de nieuwe Boerdonkse biljartkampioen. Het was Theo ook gegund. Hij heeft alle wedstrijden winnend afgesloten. Proficiat. Theo mag daarmee Boerdonk vertegenwoordigen op de Supercup in Boerdonk. Erwin moest genoegen nemen met het zilver, oftewel de 2e plaats.

Voor alle prijswinnaars was er een mooie beker en een “agrarisch” levensmiddelenpakket, gesponsord door Agrarisch Boerdonk.

Namens de organisatie willen we alle deelnemers, tellers en schrijvers, Agrarisch Boerdonk, vrijwilligers van “Den Hazenpot” en natuurlijk het publiek bedanken voor de bijdrage aan een gezellig en knus toernooi.

Uitslagen van de finalisten:

1 Theo Donkersgmc 344brt 140gem. 2,457h.s. 13
2 Erwin v.d. Tillaargmc 693brt 140 gem. 4,950 h.s. 33
3 Denny van Lankveldgmc 226brt 140 gem. 1,614h.s. 11
4 Toon Beversgmc 239brt 140 gem. 1,707h.s. 9

Bij de Foto: De winnaars, vlnr. Erwin v.d. Tillaar, Theo Donkers, Denny van Lankveld.

Last modified: 21 april 2023

Comments are closed.