BuffelUp is een ‘kleinschalig maar heel compleet festival voor Jong én Oud’

17 juli 2023

BOERDONK | Tijdens het weekend van 26 en 27 augustus storten sportievelingen van alle leeftijden zich op het obstakelparcours van de BuffelRun. De avond daarvoor, op vrijdag 25 augustus, vindt een vernieuwde tweede editie van het BuffelUp festival plaats. Organisator Antoon Donkers vertelt: “Het is kleinschalig maar met alle facetten van een echt festival.” Waaronder vier podia met voor ieder wat wils.

Antoon vervolgt: “Dit jaar hebben we het BuffelUp festival en het Tribute festival samengevoegd. Het was in principe al één geheel maar de verschillende kaartjes wekten verwarring. We zagen ook dat er behoefte was aan meer variatie. Daarom hebben we dit jaar gekozen voor cover bands die zich richten op de 60s, 70s en 80s. Zo hebben we ook een kwaliteitsslag kunnen maken met kwalitatief betere bands die ook op grotere festivals in de omgeving staan.”

The Bentleys trapt om 20.00 uur af op het BuffelUp Boogie podium. Zij spelen de grootste hits van de 50s en 60s met een authentieke sound en verbluffende samenzang. Daarna luister je naar de southern rock, blues, Americana en country van de Tawny Brothers. De Glamrocks sluiten af op het boogie podium met classic rock van namen als David Bowie, Queen en Alice Cooper.

Op de main stage, de Buffalo Arena, wordt het feestje al om 17.00 uur afgetrapt door talentvolle lokale DJ’s. Daarna neemt Disco Snolly het vanaf 20.00 uur over om van de main stage een heuse disco te maken. Zij worden gevolgd door Dansado & De Feestmeester, Sam Hofman, een surprise act. Feest DJ Ruud sluit het af.

In het Nederlandstalig feestcafé De Buffel trapt Django Wagner om 21.00 uur het feestje af. Een andere bekende sluit het af: Zanger Kafke. Tussendoor verzorgt feestdj Vince Smits de muziek. Het vierde en laatste podium is de Silent Disco waar je vanaf 17.00 uur kan kiezen uit drie verschillende DJ’s, van Nederlandstalig tot techno. Alle vier de podia zijn overdekt, dus ook bij slecht weer zit je goed.

Kaartjes voor BuffelUp festival kosten 22,50 euro en zijn geldig voor alle podia. “Voor die prijs krijg je een kleinschalig maar heel compleet festival”, aldus Antoon. “We hebben verschillende spellen, een fotobusje, straattheater, een Braziliaanse Sambaband. En dankzij de inzet van ongeveer driehonderd vrijwilligers hebben we ook de consumptieprijs laag kunnen houden op 2,85 euro.” Meer info en kaarten op www.buffelup.nl.

Tijdens de BuffelRun op zaterdag en zondag is er ook voor bezoekers nog van alles te beleven, met gratis entree. “Voorgaande jaren zagen we dat het echt een gezinsuitje is”, vertelt Antoon. “Daarom hebben we dit jaar ook de Kalfjesrun voor kinderen vanaf vier jaar en krijg je met een knipkaart van 7,50 euro bijv. een snoepzak, ijsje, zakje chips, een suikerspin. Verder ook zoveel ranja als je lust en je kunt onbeperkt gebruik maken van de kermis.” Bezoekers kunnen ook daarbuiten vanaf twee zichtlocaties met horeca het spektakel aanschouwen. “Er is van alles te doen en zien”, besluit Antoon. Kijk voor meer informatie of om je in te schrijven op www.buffelrun.nl.

BuffelRun organiseert dit jaar ook voor het vijfje jaar op rij op zaterdagavond de Fight Cancer Night. De opbrengst van de kaartjes voor dit kickboksgala gaat naar Kika en Fight Cancer. Antoon: “Op www.fightcancernight.nl kun je zien of je buurman/vrouw wellicht meedoet.”

Last modified: 17 juli 2023

Comments are closed.