Supercup krijgt vervolg in Boerdonk

31 juli 2023

MEIERIJSTAD – In gemeenschapshuis Den Hazenpot in Boerdonk krijgt de strijd om de Supercup bij het biljarten na 4 jaar een vervolg. Zaterdag 9 september treden de 9 kampioenen uit de kerkdorpen van Meierijstad vanaf 18.15 uur tegen elkaar in het strijdperk in gemeenschapshuis Den Hazenpot, Pastoor van Schijndelstraat 37 in Boerdonk.

Groot toernooi

De strijd om de Supercup bij het biljarten (libre) begon In 2008 in de voormalige gemeente Veghel. Met als grote animators Ad van Dongen uit Veghel en Martien Verbruggen uit Zijtaart. Een groots opgezet toernooi waarbij de biljartkampioenen van de kerkdorpen Veghel, Zijtaart, Eerde, Mariaheide, Erp, Keldonk en Boerdonk het tegen elkaar opnamen. Een toernooi dat ieder jaar in een ander kerkdorp werd gehouden en waarvoor grote belangstelling bestond.

Ieder jaar in ander kerkdorp

Jacques van der Heiden uit Eerde is de laatste winnaar van de Supercup die in 2019 plaatsvond. In die tijd was Veghel opgegaan in de gemeente Meierijstad waar Schijndel eveneens deel van uitmaakte. Ook die plaatselijke biljartkampioen deed toen mee aan het toernooi. Vanwege corona moest het biljartevenement daarna worden gestaakt.

Het was de wens van Ad van Dongen en Martien Verbruggen dat de finale om de Supercup ieder jaar in een ander kerkdorp van Meierijstad zou worden gehouden.

9 in plaats van 13

En dat gebeurt in 2023 als de strijd om de Supercup een doorstart dankzij de plaatselijke organisatoren van het dorpskampioenschap in Boerdonk. Hiervoor zijn alle 9 plaatselijke kampioenen uitgenodigd. Dat hadden er 13 kunnen zijn. Helaas kennen de kernen Wijbosch, Boskant, Nijnsel en Sint-Oedenrode (nog) geen plaatselijk kampioenschap en kunnen niemand afvaardigen.

De 9 deelnemers zijn dit jaar:

– Tinus Mannes namens Veghel,
– Antoon van Uden namens Eerde,
– Jan van Wanrooij namens Erp,
– Martijn v.d. Rijt namens Zijtaart,
– Theo van Wanrooij namens Keldonk,
– Toon v.d. Nieuwenhuizen namens Mariaheide,
– Gerard v.d. Tillaart namens Olland
– Theo Donkers namens Boerdonk.
– De deelnemer vanuit Schijndel wordt pas op 3 september bekend gemaakt.

Last modified: 31 juli 2023

Comments are closed.