BUFFELRUN 2024: OPNIEUW EEN SENSATIE!

1 september 2023

Boerdonk – Velen keken er al maanden naar uit. Niet alleen de organisatie maar ook de ruim 6000! deelnemers aan de 8e editie van de Buffelrun 2019. Het laatste weekend van de zomervakantie moest spetterend worden afgesloten. Alle verwachtingen werden ook overtroffen. Iedereen was ook direct onder de indruk van het nieuwe startpodium.

Vanaf het moment dat de kaartverkoop van start ging liep het als een trein. De andere opzet waarbij deelnemers konden kiezen om op zaterdag en/of zondag deel te nemen klopte als een bus. De eerste deelnemers waren ook ruim op tijd aanwezig. Elke dag om 10.00 uur exact werd de eerste startgroep weg “geschoten”.

Wat een geweldig gezicht was dat. Volwassen die als kinderen in de modder spelen maar ook de jongelingen (youngsters) of de kinderen vanaf 4 jaar die die bloedfanatiek mee doen aan de Kalfjesrun. Over hooibalen klimmen, door modder lopen, over hekken klauteren, in het water springen, weg worden gespoten door de brandweer. Alles kwamen de deelnemers tegen. Niet bang om vies te worden en geen enkele uitdaging werd uit de weg gegaan. Met als klap op de vuurpijl natuurlijk de Crazy Slide aan de finish. Een enkele bui mocht de pret zeker niet drukken.

De afgelopen weken heeft Boerdonk met man en macht gebouwd aan het weekend. Ook het afbreken zal zeker nog enige tijd duren. Maar wat kan Boerdonk met al haar (ruim 400!) vrijwilligers trots zijn op dit evenement wat Boerdonk als kleine gemeenschap echt weer op de kaart heeft gezet. En daar is het uiteindelijk ook om te doen. Laat al die vrijwilligers dan ook genieten van de afsluitende feestmiddag/avond eind oktober. Dat hebben ze dubbel en dwars verdiend.

Chapeau en tot het weekend van 16/17/18 augustus 2024!

Last modified: 1 september 2023

Comments are closed.