Supercup staat 1 jaar in Erp te pronken

12 september 2023

Boerdonk – Biljarter Jan van Wanrooij uit Erp heeft zaterdagavond de supercup, spelsoort Libre gewonnen. In gemeenschapshuis Den Hazenpot in Boerdonk won hij in de finale van Toon van de Nieuwenhuizen uit Mariaheide.

Na een moeizaam begin in de finale wist Jan van Wanrooij zich het beste te herpakken en ging uiteindelijk met de wisselbeker aan de haal.

Grote belangstelling

Er kwamen 80 biljartliefhebbers naar Den Hazenpot om de 9 kampioenen uit de kernen Boerdonk, Erp, Veghel, Schijndel, Mariaheide, Olland, Zijtaart, Keldonk en Eerde in actie te zien. Vanwege corona vond de laatste strijd om de Supercup 4 jaar geleden plaats. De eerstvolgende editie wordt in 2024 in Erp gehouden.

De zaal, Den Hazenpot in Boerdonk, was mooi aangekleed en ideaal opgesteld voor een mooie biljartavond. De aanwezige toeschouwers hadden goed zicht op de biljarts. In totaal zijn er zo’n tachtig toeschouwers geweest. Voor de organisatie uit Boerdonk, was de avond sowieso al geslaagd, maar het publiek was de grote winnaar, door de spannende wedstrijden.

Om kwart over zes stelde presentator Jan v.d. Heijden de spelers voor en liet de wedstrijdloting verrichten.

Na de eerste ronde verloor helaas de Boerdonkse afgevaardigde, Theo Donkers, zijn wedstrijd en lag al uit het toernooi. Het zelfde gold voor de Theo van Wanrooij (Keldonk), Stephan v.d. Burgt (Schijndel) en Martijn v.d. Rijt (Zijtaart) en Gerard v.d. Tillaart (Olland).

De tweede ronde werd ook tevens het eindstation voor Tinus Mannes (Veghel) en Antoon van Uden (Eerde).

Mariaheide, vertegenwoordigd door Toon v.d. Nieuwenhuizen, speelde 2x de beste wedstrijd met het hoogste percentage. Dit tot vreugde van zijn de in grote getalen aanwezige fans uit Mariaheide. Het bracht Toon tot de finale, door te winnen van Tinus Mannes (Veghel).

De andere finalist was Jan van Wanrooij uit Erp. Jan speelde degelijk en had zichtbaar de wedstrijden in handen. In de halve finale wist hij, in een spannende partij, af te rekenen met Antoon van Uden (Eerde).

De finale begon voor beide spelers niet zoals ze graag gewild hadden. De zenuwen waren de baas over de spelers. Halverwege was het Jan van Wanrooij die alle schroom van zich afwierp en de partij vakkundig uitspeelde. Toon kwam helaas niet tot het niveau dat hij eerder op de avond had laten zien. Jan van Wanrooij werd verdiend kampioen van de Supercup Meierijstad 2023.

De wisselbeker werd uitgereikt, geheel volgens traditie, door Jacques van der Heijden uit Eerde, de winnaar van de vorige editie.

Namens de organisatie uit Boerdonk willen we alle deelnemers, tellers en schrijvers, vrijwilligers van “Den Hazenpot” en natuurlijk het publiek bedanken voor de bijdrage aan een gezellig toernooi.

Volgend jaar zal de Supercup Meierijstad 2024 worden gehouden in Erp. We hopen jullie daar allemaal weer te zien.

Winnaar Jan van Wanrooij

Fotograaf: Foto: Toon Bevers (Boerdonk)

Last modified: 12 september 2023

Comments are closed.