Vakantie activiteiten voor senioren in Boerdonk weer geslaagd

12 september 2023

De vakantie activiteiten van Zorg om het Dorp in Boerdonk zijn ook dit jaar weer goed bezocht en gezellig geweest.

De eerste middag bleven we in Boerdonk. Er werd jeu de boules of een ander spel gespeeld. De middag werd afgesloten met een loterij met leuke prijsjes en een lekkere soep met slaatje verzorgd door Ton Kanters.

Het tweede uitje ging naar de sterrenwacht Halley in Heesch. Enthousiaste vrijwilligers gaven een presentatie over het zonnestelsel en lieten ons via een speciale telescoop de zon bekijken. In het planetarium hadden we even het gevoel in “de ruimte” te zijn.

Het uitstapje naar de Waranda in Helmond kon door het regenachtige weer helaas niet doorgaan. In plaats daarvan werd in de Hazenpot een spelletjesmiddag georganiseerd waar veel belangstelling voor was.

In de vierde week hebben we een bezoek gebracht aan de pluktuin van Tineke van de Akker aan de Meerbosweg. Het ook op die dag geplande bezoek aan de biologische varkenshouderij van fam van Veen kon helaas niet doorgaan maar dit komt volgend jaar zeker opnieuw op het programma. We werden door Tineke gastvrij ontvangen. Het was prachtig weer waardoor we heerlijk buiten konden zitten en daar ook lekker genoten hebben van een goed verzorgde lunch. Daarna waren we vrij om door de tuin van de familie van de Akker te wandelen waarbij we de vele bloemen maar ook groente en dieren konden bewonderen. Na afloop ontving ieder een mooi boeketje plukbloemen van Tineke.

Het laatste uitstapje ging naar Dierenrijk in Mierlo. Deze middag was het lekker warm weer waardoor we op een lager tempo door de dierentuin liepen. We hebben er niet minder van genoten. Het is een goed verzorgde dierentuin met goede wandelpaden en veel soorten dieren om te bezichtigen. De middag hebben we afgesloten bij ’t Hart van Bourdonck waar we op het terras genoten van een hapje en een drankje.

Bij deze danken we Agrarisch Boerdonk voor de financiële bijdrage die we van hen mochten ontvangen. Daarnaast dank je wel aan ieder die heeft bijgedragen om de vakantie activiteiten te laten slagen en natuurlijk ook aan de deelnemers.

We hopen volgend jaar weer een mooi en afwisselend programma te brengen.

Werkgroep vakantie activiteiten Zorg om het Dorp

Activiteitenmiddag van Stichting Zorg om het Dorp Boerdonk 

Nu de vakantie voorbij is starten we op maandag 18 september weer met de maandelijkse activiteitenmiddag. 

Op deze middag zullen weer diverse spellen gespeeld kunnen worden waaronder Skip Bo, Keezen, rikken en Rummicub. Er kan ook gebiljart worden. 

Dus noteer maandag 18 september op uw kalender! We starten om 14.00 uur, aansluitend aan het eetpunt. Afhankelijk van het aantal deelnemers, worden diverse activiteiten opgestart. De middag duurt tot ca. 16.00-16.30 uur. 


U kunt op deze middag zo binnenlopen. Ook om alleen een kopje koffie te drinken en een praatje te maken.

De volgende data kunt u alvast noteren voor dit jaar

  • Maandag 16 oktober
  • Maandag 20 november
  • Maandag 18 december

Maar eerst hopen we u te zien op maandag 18 september.

Bestuur stichting Zorg om het Dorp

Last modified: 12 september 2023

Comments are closed.