Buurtbusvereniging Keldonk heeft nieuwe apparatuur

27 november 2023

Arriva is bezig met een grote operatie. Na het gebied Rivierenland en Brabant-West worden nu alle buurtbussen in Brabant-Oost omgebouwd en voorzien van nieuwe apparatuur. Het nieuwe systeem is geschikt voor OVPay. Met dit nieuwe landelijke systeem kunt u in het openbaar vervoer in- en uitchecken met uw betaalpas, creditcard of mobiele telefoon als die daarvoor geschikt is.

Voor OVPay wordt veel reclame gemaakt; logisch want het is mieters makkelijk.

Wat moet u doen om te reizen met de buurtbus?

Eigenlijk bijna niets; u neemt alleen uw betaalpas mee.

Op werkdagen kunt u van 06:50- tot 18:40 uur elk uur mee tenminste als de bus niet vol is. Er is plaats voor maximaal 8 personen. Op de route kunt u overal (als het veilig kan) in- en uitstappen. U houdt de buurtbus staande, u stapt in en u:

  • Checkt in met uw betaalpas, creditcard of uw geschikte mobiele telefoon of;
  • Checkt in met uw OVchipkaart of;
  • Koopt een rit- of na 09:00 uur dalurendagkaart bij de chauffeur (pinbetaling).

Op het einde van uw rit moet u natuurlijk weer uitchecken met dezelfde betaalpas als waarmee u heeft ingecheckt of met uw OVchipkaart. Ditzelfde geldt ook als u reist met een streeklijn (grote bus), tram of trein.

De OVchipkaart blijft voorlopig nog gewoon bestaan.

Waar moet u opstappen?

Onze buurtbus rijdt van Boerdonk naar Keldonk, Erp, Veghel Busstation naar Veghel Watersteeg v.v. De buurtbus rijdt 12 keer per dag (om het uur) richting Veghel Watersteeg en 12 keer per dag (om het uur) richting Boerdonk. Voor de vertrek- en aankomsttijden kijkt u op www.9292.nl of in app van 9292, OVinfo of NS. Scan de qr-code voor onze website www.buurbuskeldonk.nl en raadpleeg onze dienstregeling én de route.

Buurtbussen rijden met dezelfde apparatuur aan boord als grote bussen. Betalen met contact geld is al sinds jaren niet meer mogelijk in het openbaar vervoer.

Tot slot: ga gewoon ’n keer mee en vergeet uw betaalpas niet. Meer is niet nodig.

Last modified: 27 november 2023

Comments are closed.