Inzamelactie (oud) gereedschap.

11 januari 2024

Onderwerp : Inzamelactie van (oud) gereedschap in de kerkdorpen van Franciscusparochie Meierijstad van 20 t/m 28 januari 2024

Wie zijn wij: Met onze 30 enthousiaste vakkundige vrijwilligers knappen we al zo’n 26 jaar in onbruik geraakt gereedschap op, waarna deze in tal van derdewereldlanden opnieuw gebruikt wordt.

Wat knappen we op

Wij reviseren in onbruik geraakt gereedschap op allerlei vakgebieden. Wij verzorgen o.a. complete gereedschapsets voor timmerman, elektromonteur, metselaar, loodgieter, bankwerker, automonteur, fietsenmaker, landbouwer en schoenmaker. Zie voorbeelden gereedsschapsets. Tevens reviseren wij naaimachines, kleine machines zoals lasapparaten, zaag- en frase, schuur- en boormachines. Maar ook rolstoelen en rollators.

Dit ingezamelde gereedschap wordt in Uden door de technische vrijwilligers in de leeftijd van 60 tot 93 jaar netjes op haar bruikbaarheid gecontroleerd en gereviseerd. Periodiek sturen wij grote partijen gereviseerd gereedschap naar de ontwikkelingslanden Tanzania, Uganda, Kameroen en de Democratische Republiek Congo. Wij opereren hierbij onder de vlag van VAI, Vraag en Aanbod Internationaal te Alphen, die de contacten onderhoudt met de projecten ter plaatse.

Met een kist gereedschap van de Solidariteitswerkplaats Uden kan een leerling van een technische school in Tanzania aan de slag en kan zich een eigen inkomen verwerven en in Uganda kan een vrouw met hulp van een gedoneerde naaimachine kleding maken en door de verkoop ervan in eigen levensonderhoud en dat van haar gezin voorzien. Met een herstelde rolstoel bevorderen we de mobiliteit van een hulpbehoevende. Hierbij wordt er dus ingespeeld op de zelfredzaamheid van de mensen.

Indien het ingeleverde gereedschap niet meer te reviseren is demonteren we de nog bruikbare onderdelen en worden de overige onderdelen zeer precies geselecteerd en gescheiden aangeleverd bij de desbetreffende inleveradressen. Dus denk nooit, het is te slecht voor hergebruik, ik gooi het maar weg.

In de hal van de kerken staat van 20 t/m 28 januari een kist waarin het gereedschap kan worden gedaan. De contactpersoon van de betreffende kerk kan bellen naar Ton van der Vegt 06-39221811 of Rinus van Helvoirt 06-83650234 als een kist vol raakt of wanneer een grote partij gereedschap thuis moet worden opgehaald.

Bij voorbaat dank,

Namens het bestuur van de stichting Solidariteitswerkplaats Uden e.o.

Openingstijden Werkplaats Uden: Open van maandag tot en met zaterdag van 9 tot 12 uur.

Werkplaats gevestigd aan de Loopkantstraat 17, 5405 NB Uden, gebouw jongerencentrum MC

Tel. 06.83781944, Rabobank NL94 RABO 017.49.01682, KVK 41086140

Aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) voorzien van het RSIN-nummer 8043 83 890.

Gereedschap loodgieter

Gereedschap timmerman

Last modified: 11 januari 2024

Comments are closed.