Koningsdag in Boerdonk een groot succes

30 april 2024

Afgelopen zaterdag was het koningsdag en dat is goed gevierd in Boerdonk.

Deze bijzondere dag werd om 9 uur geopend, met enkele speciale gasten. Zowel Maria Coolen-Kanters die op 26 april jl. een Koninklijke onderscheiding had ontvangen als Toos van den Tillaart waren aanwezig. Toos kreeg een “gouden kroontje” vanuit Brabants dagblad voor haar inzet voor de Boerdonkse gemeenschap. Ook waren oud-gedecoreerden uit Boerdonk massaal op de uitnodiging ingegaan, om de feestelijke dag mee te openen. De dag startte met de enige echte Boerdonkse Rollende Oranje Parade. Veel kinderen hadden weer flink hun best gedaan om hun fiets prachtig te versieren. Na de prijsuitreiking voor de mooiste, grappigste en origineelste versiering, werd gestart met allerlei activiteiten. Vanwege de weersomstandigheden werd uitgeweken naar de gymzaal. Voor de kinderen was een fantastisch spellencircuit uitgezet. De ochtend werd afgesloten met een optreden van Clown ‘Ronnie Ballonnie’, waar de kinderen smakelijk om konden lachen. Door de bezoekers werd onder het genot van een hapje en drankje flink gebuurt en genoten van de gezelligheid.

Koningsbrunch een nieuw element

Dit jaar had Stichting algemeen Boerdonks Belang ervoor gekozen om een extra element toe te voegen aan Koningsdag. In samenwerking met Ton Kanters gezond genieten, Agrarisch Boerdonk en “hart van Bourdonck” is een koningsbrunch georganiseerd waar 140 dorpsgenoten aan hebben deelgenomen. Door de slechte weersverwachting is uitgeweken naar Den Hazenpot waar het lekker warm was.

Het was een grote verrassing dat de koningsbrunch werd geopend door de jarige Koning Willem-Alexander en koningin Maxima. Na deze opening kon iedereen genieten van een uitgebreide brunch.

Om 13.00 ging iedereen met een volle maag naar buiten om deel te nemen aan het middagprogramma. Er waren diverse spellen georganiseerd op ’t Weike voor jong en oud.

Martien Biemans en Willy Biemans waren de winnaar van het jeu-de-boules toernooi.

Vervolgens was het nog lang gezellig.

Speciaal dank aan gemeenschapshuis Den Hazenpot en alle vrijwilligers: bedankt voor de gastvrijheid, mede dankzij jullie hebben we er een mooie dag van kunnen maken!

Groeten Stichting Algemeen Boerdonks Belang

Last modified: 30 april 2024

Comments are closed.