Kees de Koning wint Boerdonkse Biljartkampioenschappen Libre 2024

21 mei 2024

Van 06 t/m 15 mei werd in gemeenschapshuis “Den Hazenpot”, het Boerdonks Biljartkampioenschap libre gehouden. De winnaar van het toernooi mag deelnemen aan de Supercup. Een toernooi met de kampioenen van alle kerkdorpen van de gemeente Meierijstad. Deze supercup zal dit jaar worden gehouden in september in gemeenschapshuis Ter Aa te Erp.

De Boerdonks Biljartkampioenschappen had dit jaar 14 deelnemers, verdeeld over 3 poules van 4 en 5. Van elke poule ging de nummer 1 door naar de kwartfinale, aangevuld met de 5 spelers die in hun percentage de hoogste score behaald hadden. Op deze manier werd goed spel ook beloond met een plaats in de kwartfinale. Door loting werden de kwart-finale-wedstrijden bepaald.

Kwartfinale:

Erwin v.d. Tillaar (99) tegen Paul van Uden (41) was eerste wedstrijd. Paul won met 70-52. Vervolgens won Toon Bevers (34) van Mart Timmers (46) met 37-22. Kees de Koning (16) wist te winnen van Jan v.d. Heijden (40) met 14-21. Tot slot won Benny Wittenberg (20) met 28-49 van Theo Donkers (45).

Halve finales:

De eerste halve finale ging tussen Paul van Uden (41) en Toon Bevers (34). Beiden begonnen niet zo goed aan de wedstrijd. Pas in de laatste fase van de wedstrijd liep Toon uit naar de overwinning. Uitslag 33-37. Toon was de eerste finalist.

De tweede halve finale ging tussen Kees de Koning (16) en Benny Wittenberg (20). Deze wedstrijd ging gelijk op. Beide spelers scoorden heel regelmatig, echter met 1 verschil. Benny had geen grote serie, en Kees maakte wel 1 grote serie. Dit maakte het verschil dat Kees won met 20 tegen 13.

3e en 4e plaats

Voordat we aan de finale begonnen werd er gespeeld om de derde en de vierde plaats. Paul van Uden (41) tegen Benny Wittenberg (20). In deze wedstrijd nam Benny een ruime voorsprong op zijn tegenstander. Tot aan de 15e beurt bleef dat zo. Daarna nam Paul het initiatief over. Met een paar mooie series kreeg hij een voorsprong. Benny kwam deze aanval niet meer te boven. Daarom werd Paul 3e in het toernooi. Uitslag 57-24.

Finale:

De finale tussen Kees de Koning (16) en Toon Bevers (34) was helaas niet spannend. Halverwege de partij had Kees zijn aantal al behaald, terwijl Toon nog niet halfweg was. In het tweede deel scoorde Kees nog steeds regelmatig zijn caramboles. Toon had duidelijk niet zijn beste wedstrijd en speelde een kansloze partij. Kees won de finale met 26-28 en werd de nieuwe Boerdonkse biljartkampioen. Proficiat. Kees mag daarmee Boerdonk vertegenwoordigen op de Supercup in Erp. Toon moest genoegen nemen met het zilver, oftewel de 2e plaats.

Voor alle prijswinnaars was er een mooie beker en een lekker vleespakket, gesponsord door Agrarisch Boerdonk en Familie van Veen, Biologische varkens.

Namens de organisatie willen we alle deelnemers, tellers en schrijvers, Agrarisch Boerdonk, Familie van Veen, vrijwilligers van “Den Hazenpot” en natuurlijk het publiek bedanken voor de bijdrage aan een gezellig en knus toernooi.

Uitslagen van de finalisten:

1 Kees de Koning gmc 117 brt 120 gem. 0,975 h.s. 8
2 Toon Bevers gmc 232    brt 140     gem. 1,657 h.s. 13
3 Paul van Uden gmc 317 brt 140 gem. 2,264 h.s. 13
4 Benny Wittenberg gmc 134 brt 140 gem. 0,957 h.s. 4

Bij de Foto: De winnaars, vlnr. Toon Bevers, Kees de Koning, Paul van Uden.

Last modified: 21 mei 2024

Comments are closed.